گلیسیرین خوراکی

//گلیسیرین خوراکی
گلیسیرین خوراکی 1397-1-14 10:04:46 +00:00

گلیسرول ( که همچنین گلیسیرین نامیده میشود ) یک ترکیب پولی یول میباشد که مایعی غلیظ بدون رنگ ، بدون بو با طعم شیرین و غیر سمی است . پایه و اساس گلیسرول در چربیها که تری گلیسیریدها خوانده میشود یافت میگردد. این محصول به صورت گسترده ای در صنایع غذایی به عنوان شیرین کننده و نگهدارنده رطوبت و همچنین در فرمولاسیون دارویی استفاده میگردد . گلیسرول دارای سه گروه هیدروکسیل که مسول قابلیت حل شدن در آب و طبیعت نمناک میباشد.

تولید
گلیسرول معمولا از منابع گیاهی و حیوانی که به صورت تری گلیسیریدها موجود میباشد استحصال میگردد. تری گلیسیریدها چربی گلیسرول به همراه زنجیره بلندی از اسیدهای کاربوسیلیک میباشد. هیدرولیز نمودن، پروسه صابون سازی و یا دگرگونی در استرها به وسیله کاتالیزور اسیدی تریگلیسیریدها ، تولید گلیسرول و مشتقات اسیدهای چرب مینماید .

تریگیسیریدها به وسیله یک نوع الکل مانند اتانول با پایه کاتالیستی مورد واکنش قرار داده میشوند تا اسیدهای چرب و گلیسرول به دست آید.
منابع گیاهی عادی شامل دانه های سویا و یا پالم میباشد. چربی نهنگ و امثال آن از مشتقات حیوانی به عنوان منبع دیگری برای تولید گلیسرول میباشد. در حدود 950 هزار تن در سال در آمریکا و اروپا تولید میگردد. طی سالهای 2000 تا 2004 مقدار 350 هزار تن به تنهای در آمریکا تولید شده است. با اجرای دستورالعملهای ای سی ، تولید این محصول افزایش میابد که الزام دارد تا سوختهای بیولوژیکی جایگزین 5.75% سوختهای فسیلی در تمامی ایالتها تا سال 2010 گردد زیرا گلیسرول یک محصول کمکی در تولید سوخت دیزل بیولوژیکی میباشد. بر مبنای پیش بینیها تا سال 2020 میبایستی تولید به شش برابر سطح تقاضا برسد.
تولید گلیسرول از تریگلیسیریدها در یک سطح گسترده انجام میپذیرد، اما محصول خام با کیفیتهای متغیر و قیمتهای نازل به دست میآید که میتوان آنرا تصفیه نمود اما پروسه تصفیه بسیار گران است . مقداری از گلیسرول تولیدی سوزانده میشود ولی ارزش حرارتی آن بسیار پائین است. گلیسرول خام که از هیدرولیز کرده ترگلیسیریدها به دست میآید را میتوان با روش کربن فعال تصفیه نمود تا ناخالصی های اورگانیک از آن جداسازی گردد ، فراوری جهت جداسازی چربیهای عمل نکرده گلیسرول و تبادل یون برای جداسازی نمک . گلیسرول با درصد خلوص بالا (99.5%) از طریق تقطیر چندگانه به دست آید. تحت خلاء قراردادن گلیسرول میتواند به دلیل نقطه جوش بالا ( 290 درجه سانتی گراد) کمک خوبی باشد.

موارد مصرف
گلیسرول برای موارد مصرف گوناگون استفاده میگردد. در ایتجا ما در مورد رشته های مورد نظر خود ، صنایع غذایی و دارویی صحبت مینمائیم.
صنایع غذایی
در صنعت غذا و نوشیدنی ، گلیسرول به عنوان نگهدارنده رطوبت ، حلال و شیرین کننده استفاده میگردد و ممکن است در غذاهای کنسرو شده نیز استفاده گردد. همچنین به عنوان یک پر کننده در غذاهای تجاری کم چرب مانند بیسکویت ها ، و به عنوان عامل غلظت دهنده در برخی نوشابه ها استفاده گردد. گلیسرول و آب برای نگهداری برخی انواع برگ گیاهان استفاده میگردد. به عنوان یک جایگزین برای شکر دارای تقریبا 27 کیلو کالری در هر قاشق چایخوری ( شکر با 20 ) و 60% به شیرینی ساکاروز میتواند مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان غذا برای باکتریهایی که سبب پوسیدگی دندان میگردند قابل استفاده نمی باشد. به عنوان یک افزودنی غذایی ، گلیسرول به عنوان ای 422 کدگذاری گردیده. به دسرها برای جلوگیری از سفت شدنشان اضافه میگردد.
به عنوان افزودنی غذایی ، گلیسرول به وسیله آکادمی تغذیه و رژیمهای غذایی به عنوان یک کربوهیدرات طبقه بندی گردیده است. طبق نظر سازمان غذا و داروی آمریکا ، کربوهیدراتها شامل تمامی مواد غذایی کالریزا به غیر از پروتئینها و چربیها میباشد. گلیسرول دارای یک تراکم شبیه به قند میباشد . اما با شاخص قند خون پائینتر و با مسیر سوخت و ساخت متفاوت در بدن . بنا براین برخی طرفداران رژیمهای غذایی گلیسرول را به عنوان یک شیرین کننده قابل رقابت با رژیمهای کم کربوهیدرات پذیرفته اند.
همچنین در زمان استفاده از پولی یولها مانند اریتریتول و زایلیتول که آثار خنک کنندگی دارند به دلیل گرم کنندگی آن در دهان در صورتیکه آثار خنک کنندگی مورد نظر نباشد، به عنوان یک افزودنی پیشنهاد گردیده است.

موارد مصرف دارویی و بهداشت شخصی
گلیسرول به عنوان ملین در شیافها استفاده میگردد.
گلیسرول در محصولات پزشکی ، دارویی و بهداشت شخصی بیشتر به عنوان لطیف کننده ، نرم کننده و مرطوب کننده استفاده میگردد. این محصول در داروهای ایمن درمانی آلرژنها ، شربتهای سینه ، اکسیرها و اکسپکتورانته ، خمیر دندانها ، دهان شویه ها ، محصولات حفاظت از پوست ، خمیرهای ریش ، محصولات مراقبت از مو ، صابونها و لوبریکنتهای بر پایه آب برای مصارف شخصی استفاده میگردد. در موارد استفاده به صورت جامد مانند قرصها ، گلیسرول به عنوان عامل نگهدارنده قرص استفاده میگردد. برای مصارف انسانی ، گلیسرول به وسیله سازمان غذا و داروی آمریکا در میان الکلهای بر پایه قند به عنوان مواد بزرگ مغذی کالری دار طبقه بندی شده است.
گلیسرول به عنوان جزعی از صابونهای گلیسیرینه استفاده میگردد و روغنهای اساسی نیز به عنوان عطریات به آن اضافه میگردد. این نوع صابونها به وسیله اشخاصی که دارای پوست حساس که به راحتی تحریک میشود به دلیل دارا بودن خاصیت مرطوب کنندگی جهت جلوگیری از خشکی پوست استفاده میگردد . رطوبت را به لایه های مختلف پوست میرساند و از دست دادن رطوبت و خشکی آن را کند و یا جلوگیری مینماید.
گلیسرول میتواند به عنوان یک ملین در شیافها و یا در حجم کم 2 10 سی سی به عنوان تنقیه در زمان ورود به روده استفاده گردد که مخاط روده را تحریک مینماید .
در زمانیکه گلیسرول به همراه آب میوه نوشیده شود به سرعت فشار داخلی چشمها را کاهش میدهد که میتواند به عنوان درمان اورژانس بالا رفتن فشار چشم از آن استفاده نمود.
( منبع ویکی پیدیا )

تامین کنندگان ما : ما گلیسرول مورد نیاز خودمان را اکثرا از کشورهای چین ، آرژانتین و مالزی وارد مینمائیم.
بازار مصرف ما : بازار فروش ما در ایران اکثرا صنایع قنادی ، شکلات سازی ، دارویی ، آرایشی و بهداشتی و غیره میباشد.
مقررات : واردات گلیسرول به ایران در صورت دریافت مچوزهای لازمه از وزارت بهداشت و بازرگانی مجاز میباشد. البته کلیه مشخصات کالاهای وارداتی میبایستی مطلقا مطابق با مشخصات اعلامی از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باشد در غیر اینصورت محموله به وسیله گمرک بندر ورودی غیر قابل ترخیص اعلام میگردد.