لسیتین

لسیتین 1397-7-14 12:26:19 +00:00

لستین (بر گرفته از زبان یونانی میباشد که لکیتوس به معنی زرده تخم مرغ نامیده میشود) یک عنوان عمومی است که به هر گروهی از مواد به رنگ زرد قهوه ای ، دارای چربی که دربافت حیوانات و یا گیاهان یافت شود و به صورت آمفی فیلیک باشد اطلاق میگردد. آنها آب را جذب مینمایند پس هیدروفیلیک میباشند و مواد چرب را جذب مینمایند پس لیپو فیلیک میباشند . از آنها برای لطافت بافت مواد غذایی، ماده امولسیون کننده در حل کردن پودرها ، هموژنیزه کردن مخلوطهای مایعات و جلوگیری از چسبندگی مواد چسبناک استفاده میگردد. عدم سمی بودن لسیتین موجب استفاده از آن در صنایع غذایی به عنوان یک ماده افزودنی و یا آماده ساز مواد غذایی میگردد. به صورت تجارتی در غذاهایی استفاده میگردد که نیازمند امولسیون کننده و یا روان کننده باشند. در صنعت قنادی ، غلظت را کاهش میدهد ، جایگزین خوبی برای مواد گرانقیمت میباشد ، کریستال شدن قند موجود در مواد را کنترل نموده و موجب روان شدن محتویات تشکیل دهنده شکلات میباشد ، کمک به همگان سازی مواد موجود در مخلوطها مینماید، عمر مفید برخی از محصولات را افزایش میدهد، و میتواند به عنوان یک روکش استفاده گردد. در امولسیونها و مخلوطهای چرب ، امولسیونها را با ثبات مینماید، از پاشیدن به اطراف در حین عمل سرخ کردن جلوگیری مینماید ، بافت و رایحه مواد خمیری شکل را بهبود میبخشد . در خمیرهای قنادی و خمیرهای نانوایی نیاز به چربی و تخم مرغ را کاهش میدهد ، کمک به پخش شدن مواد در خمیرها مینماید ، عمل تخمیر را ثبات بیشتری میدهد ، حجم دهنده میباشد ، از سلولهای مخمر موجود در خمیر در زمان یخ زدن حفاظت مینماید، و به عنوان یک عامل از چسبندگی مواد جلوگیری نموده باعث سادگی در تمیز کردن ظروف میگردد . کمک به عوامل مرطوب کننده پودرهای هیدرو فیلیک (پروتئینها با چربی پائین) و پودرهای لیپوفیلیک و پدرهای کاکائو مینماید ، غبار را کنترل مینماید ، و کمک به پاکندگی کامل در آب مینماید. لستین باعث جلوگیری از جداشدگی کاکائو و کره کاکائو درشکلاتها میگردد. میتواند به عنوان جزئی از اسپریهای آشپزی برای جلوگیری از چسبندگی و عامل آزادسازی استفاده گردد. در مارگارینها ، خصوصا آنهایی که دارای سطح بالایی از چربی میباشند (بیش از 75%) لسیتین به عنوان عامل جلوگیری کننده از پاشیدن روغن در مراحل سرخ کردن به آن اضافه میگردد. لسیتین به وسیله سازمان غذا و داروی آمریکا برای مصارف انسانی به عنوان “به صورت کلی امن تشخیص داده شده”. لسیتین در اروپا به عنوان یک افزودنی غذایی با کد ای 322 پذیرفته شده است.

لسیتین از کجا میآید؟
لسیتین که دارای فسفاتادیل میباشد اساسا از منابع گیاهی تولید میگردد و گرچه ممکن است در منابع میکروبی حیوانی نیز یافت گردد . اکثر لسیتینهای تجارتی که امروزه در بازار به فروش میرسند از دانه های سویا ، تخم آفتابگردان، و دانه انگور استحصال میگردد.

تامین کنندگان ما : ما لسیتین مورد نیاز خودمان را اکثرا از کشورهای هند ، آرژانتین وارد مینمائیم.
بازار مصرف ما : بازار فروش ما در ایران اکثرا صنایع قنادی ، شکلات سازی ، آرایشی و بهداشتی و غیره میباشد.
مقررات : واردات لسیتین به ایران در صورت دریافت مچوزهای لازمه از وزارت بهداشت و بازرگانی مجاز میباشد. البته کلیه مشخصات کالاهای وارداتی میبایستی مطلقا مطابق با مشخصات اعلامی از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران باشد در غیر اینصورت محموله به وسیله گمرک بندر ورودی غیر قابل ترخیص اعلام میگردد.

لستین

پارامترها حد قابل قبول
آنالیز فیزیکو شیمیایی حد استاندارد
قوام/رنگ/بو مایع غلیظ/قهوه ای/بدون بو
رطوبت حداکثر 1
عدد اسیدی حداکثر 32
عدد پراکسید حداکثر 5
در صد وزنی مواد نامحلول در هگزان حداکثر 0.3
در صد وزنی مواد نامحلول در تولوئن حداکثر 0.3
در صد وزنی مواد نامحلول در استن حداقل 60
آنالیز میکروبی حد استاندارد
شمارش باکتری های هوازی مزوفیل حداکثر 1000
اشرشیاکلای منفی
آنتروباکتریاسه منفی
سالمونلا منفی
کپک حداکثر 50 عدد
مخمر حداکثر 50 عدد
فلزات سنگین حد استاندارد
فلزات سنگین برحسب سرب حداکثر 40
سرب حداکثر 10
ارسنیک حداکثر 3
GMO منفی